Koning Winter is in het land! Bescherm je wagen tegen het winterweer!

Met de eindejaarsfeesten in zicht is intussen ook het winterweer en de vrieskou gearriveerd in ons land. Net zoals wij ons wapenen tegen deze koude, kan ook onze wagen tijdens dit winterseizoen een extra dosis verzorging gebruiken. Laat je niet verrassen door de vrieskou en wees de ongemakken een stapje voor.

Want wees alert, sterretjes in de voorruit barsten sneller verder door de vrieskou! Vorst vergoot namelijk aanzienlijk de kans dat een klein sterretje verder doorscheurt tot een grote barst. Dit komt door het grote temperatuurverschil tussen de binnenkant en de buitenkant van de wagen door het aanzetten van de binnen verwarming. Door de kracht die hierdoor ontstaat kunnen sterretjes meteen doorscheuren! Dit wil je toch absoluut vermijden?

Voorkom schade aan je wagen en overloop daarom even mee ons lijstje zodat je wagen deze winterse dagen goed doorstaat.

 

Waar letten we op?

 

  • Staat je wagen buiten? Plaats dan een stevig stuk karton tussen je voorruit en je ruitenwissers. Op die manier bevriest je autoruit niet. Gebruik geen krantenpapier, dat wordt vochtig en gaat plakken.

 

  • Gebruik de juiste autobanden! Als het buiten kouder wordt dan 7° Celsius laat je best je zomerbanden vervangen door winterbanden. Deze hebben meer grip zodat je auto minder snel gaat glijden.

 

  • Spaar je batterij! Zet bij het starten je ventilatie, zetelverwarming en radio uit: zo belast je je batterij minder. Doe je koplampen even aan en weer uit om je batterij op te warmen en start dan pas je wagen.

 

  • Vul het reservoir van je autoruitsproeiers met antivriesvloeistof. Op die manier vriezen je ruitenwissers niet vast aan je ruit. Met regenweer en opspattende sneeuw heb je je ruitenwissers absoluut nodig. Ruitensproeiervloeistof met antivries herken je aan de blauwe kleur. Zeker checken dus!

 

  • Geef je autoruit zeker geen warmwaterbad: het verschil in temperatuur is veel te groot en je autoruit kan ervan barsten.

 

Ondanks alle goede zorgen toch een sterretje ontdekt? Geen paniek, Autoglass Clinic staat ook tijdens deze donkere periode voor u klaar!

Voorkom dat een sterretje een barst wordt en boek snel je afspraak via onze website www.autoglassclinic.be of bel ons op het gratis nummer 0800 23 332.

Dan zorgen wij ervoor dat de sterren die je ziet, niet deze in je voorruit zijn, maar wel die van een heldere vrieshemel.

 

Wij wensen u alvast prettige Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar.

Hopend u volgend jaar weer van dienst te mogen zijn.

 

Winterse groeten!